Rekening nummer Hulp Haiti - Reisverslag uit Panningen, Nederland van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu Rekening nummer Hulp Haiti - Reisverslag uit Panningen, Nederland van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu

Rekening nummer Hulp Haiti

Door: Rob en Marina

Blijf op de hoogte en volg Ziggy

14 Januari 2010 | Nederland, Panningen

Zoals we gisteren op onze website al aangaven, zouden we een rekening nummer op onze website plaatsen zodra we er een gevonden hadden dat 'betrouwaar' is en waarvan we 100% zeker weten dat dit geld op de juiste plek terecht komt.

Vanaf 4 januari werkt de Nederlandse vrijwilligster Betty Hibma in het weeshuis GLA. Ook in 2009 heeft ze hier al enkele weken gewerkt en ze was toendertijd de persoonlijke nanny van Ziggy.
We hebben veel contact met haar gehad over Ziggy en vonden het al enorm dapper van haar om nogmaals voor een heel aantal weken terug te gaan naar Haiti.
Dat ze daar midden in een natuurramp terecht zou komen had ze xniet kunnen bedenken.

We willen via haar dan ook graag alle donaties laten lopen die jullie willen geven aan Haiti.
Het lijkt ons wel duidelijk hoe groot de hulp in dit land nodig zal zijn om er uberhaupt nog een keer iets van te maken.

De site van Betty, die dus nu ter plaatse is is:

Het rekening nummer voor alle donaties is:

117.046.043

t.a.v. Betty Hibma
o.v.v. God’s Littlest Angels - donatie

Ook ontvingen we vandaag nog een mail van Bas, de nederlandse vrijwilliger die bij GLA was toen wij er ook waren en waarvan we wisten dat hij nog een week of 6 zou blijven.
Deze willen we jullie niet onthouden:

"Hallo lieve mensen,

Met mij alles oke. Wat een situatie hier. Ik was gisteren 14 uur na de ramp downtown met de amerikaanse pastor. Als een van de eerste blanken. Verschrikkelijk om te zien, dat dit arme land zo " gepakt" moet worden. Geen ambulance te zien (hebben ze ook niet), geen militairen of politie allen mensen die bezig zijn in de puin (beton en staal) om te graven. Overal lijken langs de weg, volwassenen, kinderen en baby's, echt vreselijk.
Wat wel bijzonder veel indruk maakte op mij dat al 2 avonden de nanny's in Toddler Huis (waar ik weer terug ben) in het creools uren psalmen zingen tot wel 3 uur ' s nachts. Heel rustgevend. Ook sommigen van hen zijn hun huyis kwijt en sommigen hebben ook familie verloren en dan God prijzen, echt heel emotioneel en veel om van te leren.

Dit even kort, je hoort wel meer later.

Groet en zegen.
Bas "

Helaas tot nu toe weten we niets over de toestand van Ziggy's biologische familie die midden in de sloppenwijken van Port-au-Prince woont. Het zal helaas nog een hele tijd duren voordat we een teken van leven zullen krijgen...als er al een zal komen....

Verder zijn we heel erg blij dat alle kinderen van het GLA weeshuis deze week naar Nederland kunnen komen. Ook de Amerikaanse kinderen zijn er al weggehaald.
De adoptiestichtingen en de minister van Justitie hebben ervoor gezorgd dat er maandag 18 januari een vlieguitg vertrekt vanuit Nederland om alle adoptiekinderen naar hier te halen.
Met een vluchtelingen status komen ze dan Nederland in en worden dan opgehaald door hun adoptie ouders. Helemaal geweldig dat dit mogelijk is gemaakt!
Ook onze vrienden Roger en Monique zullen dan hun dochtertje Evena thuis krijgen!
Ze hebben dagen in onzekerheid gezeten hierover!

Lieve mensen nogmaals:

laat jullie hart voor Haiti, Ziggy's geboorteland spreken en maak vandaag nog een donatie over.

Alvast heel erg bedankt

Marina, Rob & Ziggy

• 15 Januari 2010 - 10:31

Lisan En Jacques:

He hallo Ziggy,

wij heten je van harte welkom in Nederland. Maar zeker van harte welkom als jongste telg in onze familie. Pap en mam van harte gefiliciteerd.

• 16 Januari 2010 - 18:11

Janine, Rob En Ruben:

wat moeten we nog zeggen?

• 17 Januari 2010 - 15:30

Max Vallen:

Verschrikkelijk wat daar in Haiti gebeurt en om al die gezichten te zien van al die mensen in nood. Ik heb een kleine bijdrage overgemaakt, hoop dat het goed terecht komt.

Vriendelijke groet
    Max Vallen

• 17 Januari 2010 - 20:53

Christel,henrywalson:

Het geld komt héél goed terecht!!
    In en in triest wat hebben alle adoptivo's voor een dagen achter de rug!

• 18 Januari 2010 - 08:19

Karin Jacobs:

Meteen toen ik het vreselijke nieuws hoorde moest ik aan jullie denken, en dat ik zo gelukkig voor jullie ben dat de kleine man veilig al in Panningen is! Wat een samenloop van omstandigheden..en wat een ellende. Ik las net ook jullie artikel in de krant, goed neergezet. Ik hoop van harte dat jullie snel contact kunnen krijgen met de familie van Ziggy en met andere mensen waarover onzekerheid is. Als je het stel ziet in de krant dat is gestorven met het kindje in hun armen in het hotel..dan breekt je hart. Ik ga zeker ook een bijdrage doen, alle kleine beetjes helpen. Ik wens jullie heel veel succes en sterkte met alles en met dat betoverende knulletje alle gezondheid en geluk!
    groetjes Karin Jacobs
    (ook van Marc)

• 19 Januari 2010 - 10:35

Christel Meuwissen:

Beste Marina, Rob en Ziggy,

Wat geweldig dat jullie weer thuis zijn ( zeker gezien de huidige omstandigheden). Erg dubbel kan ik mij voorstellen.
    Het allerbelangrijkste is dat jullie mannetje bij jullie is en wij wensen jullie heel veel geluk met elkaar. Het wordt weer eens tijd voor een VIA- reunie in 2010!
    Heel veel groet, Frank, Christel en marith meuwissen.

• 19 Januari 2010 - 21:48

Miriam Dormans:

Hallo Rob & Marina,

Wij hebben er geen woorden voor wat er allemaal gebeurd is! Wat waren we blij voor jullie toen we van Odet hoorden dat jullie Ziggy al hadden opgehaald. Nu jullie verhaal in de krant gelezen, jezus wat heftig! Heel,heel veel geluk met jullie Ziggy en misschien weer tot ziens. Groetjes, Sean & Miriam (van de Via)

• 20 Januari 2010 - 20:40

Betty Ambaum&Marieke:

Hai Rob en Marina, allereerst van harte gefeliciteerd dat jullie Ziggy (eindelijk)in Nederland hebben; precies op tijd!. Goed dat jullie alternatieven geven om te donoren want daar zochten we naar. Geniet van elkaar en heel veel geluk met z'n drieen.

• 21 Januari 2010 - 09:31

Ruth En De Engeltjes:

Ha Rob,Marina en natuurlijk Ziggy!
    Nu de rust bij ons beetje bij beetje is teruggekeerd heb ik met bewondering deze site bekeken. Wat fijn voor jullie drieen dat jullie gezin nu compleet is. Prachtige foto's. Geniet!
    Tragisch wat er allemaal gebeurd is in Haiti. Daar zijn geen woorden voor! Wel kunnen we er echt iets aan doen door een donatie te geven, zodat de wederopbouw langzaam kan herstellen. De pijn, verdriet en gemis van familieleden is onvermijdelijk maar de toekomst van Haiti krijgt dan wel weer een kans.
    Heel veel succes en sterkte met alles en veel plezier van en met Ziggy!
    Groetjes Ruth

• 21 Januari 2010 - 22:15

Sandra Kerstgens:

Hallo,
    We vinden het een geweldig initiatief en hopen dat Betty veel geld ophaalt om te helpen daar. We hebben zojuist onze bijdrage overgemaakt en wensen haar heel veel succes en jullie, Rob en Marina, heel veel geluk met Ziggy

• 22 Januari 2010 - 10:58

Monique En Roger:

Wat heerlijk voor jullie.
    Eindelijk ben ik op jullie website en kan ik feliciteren.Endan ook nog twee van die schatjes Ikben er stil van.Knuffel en geniet!
    Van harte!
    Mariet en Jan.

• 26 Januari 2010 - 22:22

John Hölsgens:

Marina, Rob, Ziggy,

Het is vreemd maar het lijkt wel of het nu pas allemaal een beetje doordringt. Hoeveel betekenissen heeft het woord 'geluk' eigenlijk? We komen graag gauw langs om die kleine grote vorm daarvan in levenden lijve te aanschouwen. Veel liefs, neefje John en family...
    x

• 29 Januari 2010 - 09:17

Jac.en Riet Lemmens-:

Lieve Monique en Roger,
    Woorden schieten te kort. Geweldig!!!!!!!
    Proficiat!
    We wensen jullie veel, heel veel geluk met jullie lieve spruiten.
    Geniet er maar van.
    Hopelijk tot gauw ziens,
    Groetjes van Jac. en Riet

• 01 Februari 2010 - 09:50

Frank En Marielle:

Hallo Marina, Rob en Ziggy,
    Wat een leuke site hebben jullie voor Ziggy gemaakt. Zo kunnen we toch al wat zien van hoe nu alles verloopt want we snappen dat jullie eerst een rustig aan doen voordat jullie bezoek gaan ontvangen. Heel fijn dat jullie een betrouwbaar Gironummer hebben om iets te doneren voor Haiti, want het blijft vaak de vraag of het ook goed terecht komt. We gaan hier zeker gebruik van maken. We wensen jullie alvast alle goeds toe, grappig om jullie en vooral Ziggy te zien bij TV L.
    Zodra de situatie het toelaat maken we eens een afspraak om jullie te bezoeken. Groetjes
    van Frank en Marielle uit Heytse en family.