Ziggy Eliezer 2 jaar! - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu Ziggy Eliezer 2 jaar! - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu

Ziggy Eliezer 2 jaar!

Door: Marina & Rob

Blijf op de hoogte en volg Ziggy

28 April 2008 | Haïti, Port-au-Prince

Afgelopen woensdag is onze kanjer 2 jaar geworden.
Iedereen die kaartjes, kado's en gelukswensen heeft gestuurd: heel erg bedankt!!!!!
De grote envelop met alle kaarten voor Ziggy zijn al op de post gegaan maar nog niet aangekomen bij hem. Die krijgt hij dus binnenkort.

Wel vieren ze in het tehuis 1x per maand een groot verjaardagsfeest voor alle kinderen die jarig zijn geweest. Deze keer hadden ze 'home made cookies' en 'balloon animals'.
Ziggy heeft er volop van genoten zo te zien! Zijn lievelingsballoon was de gele puppy!(goed teken voor Philly)

In zijn update lezen we ook dat hij zijn eerste stapjes samen met zijn nanny's heeft gemaakt.
Ze schrijven: 'Eliezer is such an active little boy now! We are working with him on walking, and he will take some steps when you hold his hands. Some days he really likes to work on standing and walking, and other days he’d still much prefer to cuddle and snuggle, so his volunteers are sensitive to his needs this way, but they also try to help him stretch his boundaries.'

Ook heeft Ziggy zijn eigen stem ontdekt: ' Eliezer’s voice is really starting to make an appearance! He loves to ‘talk’ and to hear himself chattering away. Often, we can’t make much sense of the chatter, but we are very happy that he is being verbal! '

Voor ons is de update van Ziggy ook weer een mooie start na onze vakantie in Cuba.
Het was een bijzondere ervaring om in dit land vol tegenstellingen(zo vlak bij Haiti)rond te reizen.
Ondanks de moeilijke beslissing die we tijdens onze vakantie hebben moeten nemen om onze grote grijze Dogge-vriendin Fay te moeten laten inslapen, hebben we er toch een hele mooie herinnering aan!
(Mede dankzij alle lieve smsjes en telefoontjes vanuit Nederland xxx )

'C'est la vie', werd ons in Cuba gezegd......

Het doet ons ook goed om te lezen dat naast de goede ontwikkeling van Ziggy de afgelopen maand ook de rust in Haiti weer wat is teruggekeerd.
Door hevige onlusten in Haiti, begin april is het ook voor het GLA-weeshuis moeilijk geweest om aan water, propaan en diesel te komen. Net toen alle voorraden op waren bereikte 6 vrachtauto's met water, diesel en propaan net op tijd het weeshuis.

Nu maar hopen dat het er voorlopig een tijdje rustig blijft.

Tot snel.

Rob en Marina

• 28 April 2008 - 17:48

Marianne (Bertho):

Nog gefeliciteerd!

• 28 April 2008 - 18:47

Jan Vivianne En Kyra:

Hallo reizigers!!
    Fijn dat het zo goed gaat met Ziggy.
    Geweldige verjaardagsfot's zo genietend van zijn taartje.
    Jammer dat jullie de beslissing over Fay op vakantie moesten nemen maar inderdaad zoals de Cubanen zeggen Cést la vie.

Groetjes vanuit Elsloo Jan Vivianne Kyra

• 28 April 2008 - 22:07

Marcel, Tiny, Jopie:

Aha, dus Ziggy lijkt toch op vader Rob, met de poedersuiker en slagroom nog aan z'n mond na het smullen van al die lekkernijen!!!!!!!

hihihihihi
    Groetjes van de loo

• 29 April 2008 - 06:33

Qrien Rijnbeek:

Hallo vakantiegangers, mooie vakantie gehad? Wel naar van jullie hond.
    Nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Ziggy, de foto's zijn weer geweldig wat een lekker mannetje.
    Groetjes van Qrien en Nel

• 29 April 2008 - 09:38

Anita En Puck:

Zaten al met smart te wachten op nieuwtjes uit Haiti. Leuk hoor die fotos en geweldig dat hij begint te brabbelen !!

• 29 April 2008 - 11:10

Lisette Van Zomeren:

Nogmaals gefeliciteerd met de tweede verjaardag van Ziggy.
    Wat een prachtige foto's hebben jullie weer gekregen.
    Gecondoleerd met het verlies van jullie huisvriendin en maatje.
    Wat kent het leven toch veel tegenstrijdigheden.
    Een mooie update kregen jullie, wij zitten er ook weer met smart op te wachten, maar nog meer wachten we op een paspoort voor onze Claudel.
    Geniet er lekker van en te hopen dat de procedure nu het weer wat rustiger is voorspoedig verloopt.

groetjes Lisette

• 29 April 2008 - 13:13

Marga En Theo:

Hoi Marina en Rob,

Wat een leuke foto`s weer van Ziggy.
    Fijn dat het goed met hem gaat.
    Super he weer zo`n update, fijn dat je op deze manier toch wat meekrijgt van Ziggy, en wat goed hij heeft zijn eerste stapjes gezet.

Groetjes Marga en Theo

• 30 April 2008 - 07:55

Marcelline & Boys:

Lieve luitjes,
    Heerlijk om weer nieuws en foto's van Ziggy te ontvangen! Wauw, die doet het goed! Eerste stapjes, eerste klankjes...super! Wordt met de dag een groter spettertje!
    Brok in de keel toen ik prachtige foto van Fay zag! Wat was ze statig en bijzonder! Wat moet het moeilijk zijn geweest en zijn om tijdens haar heengaan zo ver weg te zijn.... Veel aan jullie gedacht!
    Cuba moet geweldig zijn geweest!
    Blij dat jullie er weer zijn!
    Tot snel!

XXX

• 02 Mei 2008 - 11:31

Wim:

Wederom geweldige foto's van Ziggy. Wordt al een echt kereltje.
    En een mooie foto van Fay. Hou haar zo maar in gedachte. Het geeft zo moeten zijn.

groetjes
    Wim