Update - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu

Update

Door: Marina & Rob

Blijf op de hoogte en volg Ziggy

05 Augustus 2009 | Haïti, Port-au-Prince

Alweer een dikke maand voorbij, dus tijd om iedereen weer even bij te praten.
De afgelopen maand is voorbij gevlogen en ook is er weer vooruitgang geboekt met het dossier van Ziggy.
Ook zijn we overspoeld met foto's van lieve ouders die hun zoontje er al op hebben gehaald en een nederlandse nanny die Ziggy heeft verzorgd!

We zijn zelf precies op de hoogte welke stadia het dossier moet doorlopen en het zal niet lang meer duren of we zitten in de laaste fase.
Om een idee te geven wat we al allemaal gehad hebben even een overzichtje:

* In IBESR: eind maart 2008 - Uit IBESR : 12 september 2008
* In Parquet: september 2008 - Uit Parquet april 2009
* In Rechtbank april 2009 - Uit rechtbank begin juni 2009
* Attestation: half juni 2009 - Uit 24 juni
* Legalisation in: 24 juni 2009 - Uit half juli 2009
* MEA in: half juli 2009 - Uit: .....
* In MOi: .... Uit MOi: ....

De diverse instanties zal jullie niet zoveel zeggen, maar het is wel duidelijk te zien dat vooral de afgelopen maanden er heel veel met het dossier gebeurt is!!!!!!
Het laatste stuk (de MOI= ministerie van binnenlandse zaken) is dus het uiteindelijke paspoort stuk: het dossier wordt hier vrijgegven (nadat het helemaal foutenvrij is) om het paspoort in orde te maken!
En dat is natuurlijk het ultieme moment!!!!

Ook wijzelf hebben in de tussentijd niet stilgezeten:
zo hebben we met vrienden geld bij elkaar verzameld voor het weeshuis van Ziggy door 10 uur lang friet en frikandellen te bakken tijdens het OLS in Neer.....
een 'vette' ervaring ;-)
We denken dat we zo'n 500 euro bij elkaar gebakken hebben! En dat is in Haiti heeeeeel veel geld!

Medio juli hebben we nog een prachtige vakantie gehad samen met onze doggie Phill en France! Heerlijk weer gehad en geweldige bergwandelingen gemaakt met onze 4-voeter. Of Ziggy daar volgend jaar ook al zin in heeft ???

En wat ons nu rest is als de wiedeweerga aan het slaapkamertje van Ziggy te gaan beginnen....

Tot snel

Rob & Marina

• 05 Augustus 2009 - 08:16

Anita Geuze:

Hoi rob en marina

geweldig van jullie friet aktie!Ze kunnen er heel veel gebruikken...wat een enorm arm land!!
    en jullie kanjer gaat er aan komen.....de laatste loodjes komen in zicht.op naar ziggy!!

gr anita geuze en bups!!

• 05 Augustus 2009 - 11:59

Marga:

Hoi Marina en Rob,

Super zeg die vette actie van jullie, daar zijn ze in Haïti vast heel erg blij mee.

Maar wat nog mooier is, is dat jullie nu eindelijk in de MAE zitten en hopelijk niet te lang nu maar snel op naar de MOI. Jullie procedure heeft al lang genoeg geduurd.

Groetjes Marga en Theo

• 05 Augustus 2009 - 14:12

Qrien Rijnbeek:

Wat een geweldige leuke foto's van jullie mannetje, wij hopen dat jullie hem snel in je armen kan sluiten.

Groetjes Qrien en Nel

• 05 Augustus 2009 - 15:46

Aelse:

wat een heerlijke foto met muts en blote bast! Ik zie een aanstormend fotomodel aankomen ;-) ennuh weten jullie al welk behang op de Ziggykamer gebruikt gaat worden?

• 06 Augustus 2009 - 16:33

Maurice En Mireille:

Hee hallo jullie!

Van harte gefeliciteerd met de nieuwste stap vooruit!! Dat begint er goed uit te zien! Echt tijd voor een champagne momentje! Ziggy ziet er weer geweldig uit op de bijgevoegde foto's. Wat worstjes en friet al niet kunnen opleveren! Een mooie actie van jullie voor GLA. Tot snel weer en dikke kus uit Heerlen,

Maurice en Mireille