Naar het Toddler House - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu Naar het Toddler House - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu

Naar het Toddler House

Door: Rob en Marina

Blijf op de hoogte en volg Ziggy

22 December 2009 | Haïti, Port-au-Prince

Nadat we weer gearriveerd waren in het guesthouse, was het weer tijd voor Ziggy z’n middag nappie.
Zien slapen, doet slapen, dus besloten we zelf ook nog maar eens een dutje te doen.
’s Middags werden we opgehaald voor een bezoek aan het Toddlerhouse, dat is het huis waar Ziggy vanaf vorig jaar in mocht vertoeven samen met zijn kornuiten.
Een van de oudere meisjes kwam hiervoor naar ons Guesthouse. Zij heeft zich altijd ontfermd over hem en Ziggy was haar kleine grote vriend en ze zorgde er altijd voor dat hij niets te kort kwam. Zij zal straks naar Amerika gaan. Hopelijk kunnen we haar adoptie ouders achterhalen!

Dit was ook het moment voor de andere kinderen om afscheid te nemen van Ziggy.
Toen we door de poort naar binnen liepen werd hij al vanaf het balkon welkom geroepen: Eliezer, Eliezer, Eliezer.
Nadat Jocye (een Amerikaanse medewerkster) ons rond had geleid door het gebouw liet Ziggy trots zijn slaapkamer zien waar hij met nog 7 andere trawanten sliep: 4 ijzeren stapelbedjes dat was het: hoe basis kan het zijn.
Vervolgens werd buiten met alle nanny’s het afscheids’feest’ gehouden.
Dit was een ontroerend moment omdat alle kinderen en nanny’s in een kring een afscheids lied zingen en klappen. Ieder kind weet uiteindelijk ook dat er een dag komt waarop alle andere kinderen hun uit zullen zwaaien. Elk vertrekkend kind heeft meestal een rugzak die symbolisch maar ook letterlijk het vertrek inluidt. Er zijn zelfs kinderen die ermee naar bed gaan zo belangrijk is dit voor hun. Ook Ziggy sjouwt de hele dag met zijn rugzak met belangrijke spullen in rond! Vooral zijn oude verjaardagskaarten met geluid gaan overal, tot vervelends toe, mee naar toe…..
Ziggy vond het afscheidsgezang niet zo heel belangrijk. Hij ging eerst naar binnen om voor zichzelf een stoel te regelen waar hij op kon zitten en toen dat geregeld was pakte hij een van muziek kaarten uit zijn rugzak en een zakje chips en begon aandachtig de kaart te beluisteren.
Hoe hard er ook gezongen en geklapt werd, meneer was druk met zichzelf.
Uiteindelijk had hij in de gaten dat het toch om hem ging. Hij stond op, rende naar binnen en kwam op het moment suprème, toen we al applaudisserend afsloten, weer tevoorschijn op de grote trap! Iedereen lag in een deuk van het lachen om deze grappige actie maar hijzelf bleef koelbloedig serieus!

Als toefje op de taart hadden we ook nog voor ieder kind een belleblaas blazer (of hoe heet zo iets) meegenomen en iets lekkers voor te snoepen. Een voor een kwamen alle 80 kids hun presentje ophalen en bedankten met een grote Merci! Alsof kerstmis al op 21 december was begonnen. .
Na de rondleiding was het tijd om afscheid te nemen van het toddlerhouse en gingen we voor het avondeten terug naar het mainhouse.
Zoals elke avond weer een gezellige happening met zo’n 15 mensen.
Het enige dat Ziggy niet zo gezellig vindt zijn de 4 honden, en dan vooral de kleine blaffende tekkel! Voor ons des te gezelliger want er zijn 2 Deense Doggen bij: een oude tante van 11 jaar en een jonge dog van 6 maanden. We voelen ons zo wel echt helemaal thuis met alle leuke herinneringen aan onze Grote Grijze!

Om 19.00 uur reden we met Bratt, Louis en kids terug naar het Guesthouse waar ook nu voor Ziggy al heel snel het zandmannetje langs kwam. Deze avond een half uur vol zang en gebrabbel voor een lange nachtrust van weer een dikke 10 uur ;-)
En dat vinden papaah en mamaah helemaal zo vervelend nog niet!

Het enige dat voor ons nog wel ‘vervelend’ is is dat Ziggy ‘papa’ roept als hij mama bedoelt en ‘mama’ schreeuwt (terwijl je naast hem staat) als hij papa iets wil vragen, lekker duidelijk! (ennuh Marcel: zolang hij nog niet: ‘hej’ ‘joehoe’ roept vinden we het nog wel te doen)
Maar voordat we in Nederland zijn hopen we hem het verschil duidelijk te hebben gemaakt!

Wordt vervolgd

• 22 December 2009 - 22:35

Marcel, Tiny, Jopie:

Hej, joehoe!

Dikke kus van ons 3en

• 22 December 2009 - 23:12

Roger En Monique:

Zo te horen maakte het afscheid in het Toddlerhouse meer indruk op jullie dan op jullie zoon. Lijkt ons een goed teken. Hij is klaar voor de grote reis! Misschien kunnen jullie met jullie zangtalent wel "we zijn er bijna..." met hem oefenen.
    We kijken heel erg uit naar jullie aankomst op vliegveld Düsseldorf!

:):):) en alle leefs oet Zöstere.

• 22 December 2009 - 23:58

Hans V. Stekelenburg:

Wat toevallig dat jullie ook door een ouder meisje werden opgehaald. Bij ons kwamen ons 2 oudere meisjes ophalen van 10 en 11 jaar. Volgend jaar gaan die naar hun adoptieouders in amerika... Waarschijnlijk is één van hen wellicht hetzelfde meisje geweest. Ze was 2 jaar geleden pas in GLA gekomen vertelde ze. Triest hoor. We hebben nog foto's van haar. Ze was heel erg aardig. Raar eigenlijk dat oudere kinderen in Nederland niet geadopteerd mogen worden.
    Wij vonden het afscheid in het Toddlerhouse één van de hoogtepunten van onze reis. Echt prachtig.

Weten jullie dat de honden in het Mainhouse de hechting bevorderen? Dat werd ons door één van de medewerkers van GLA verteld. De kinderen zijn er bang voor en dat is ook de bedoeling, Wisline was zelfs vreselijk bang voor de Deense doggen en sprong dan gelijk bij ons op schoot...

Hans, Ria, Yu-Lin en Wisline

• 23 December 2009 - 07:22

Jeanne,Ron & Dilini:

Zie je wel dat hij zo bij popstars kan? Op het moment supreme een grote trap aflopen waardoor iedereen naar je opkijkt. Misschien was hij ook alvast een beetje aan het oefenen voor zijn grote entree zaterdag op Düsseldorf.

Liefs de Siesterwietjes xxx

• 23 December 2009 - 08:44

De Hissinkjes:

Dit is zo leuk. Iedere morgen weer wakker worden met een nieuw avontuur uit Haïti. En ook goed om te lezen dat het zo lekker loopt met Ziggy. Nog 4 daagjes en dan zijn jullie alweer in Nederland. Geniet nog even van het mooie weer.

Oes Egelse

• 23 December 2009 - 08:49

MC2 & G.G.:

Wat een feest! Geweldig zo'n mooi afscheid. Heel bijzonder om mee te maken. Gelukkig staat het op film dus dan kan hij straks nog een extra nagenieten. Nog even en dan Ziggy X-mas!

Mireille en de mannen

• 23 December 2009 - 09:12

Jan Vivianne En Kyra:

Weer een indrukwekkende dag achter de rug.
    Fijn dat Ziggy zo goed slaapt.Zijn mama en papa straks ook lekker uitgerust als ze naar huis komen.
    Groetjes oet Aelse

• 23 December 2009 - 10:02

Anita Geuze:

Wat een afscheid!Ontroerend....
    en dat papa en mama komt wel goed!
    Geniet van de laatste momenten in Haiti,een pracht land!

gr rinus,anita,mathijs,meike,judith en peterson Geuze

• 23 December 2009 - 11:30

Marga:

Haha.....Ziggy is er gewoon helemaal klaar voor om met zijn Mama Rob en Papa Marina naar huis te gaan. Grappig hoor dat hij dat nog door elkaar haalt.

Groetjes Marga, Theo en Mergeline

• 23 December 2009 - 17:38

Qrien EnNel :

The queen of pop komt eindelijk naar Nederland.
    Goede reis terug.

• 23 December 2009 - 18:42

Ruben's Posse:

Alles wat hij doet is gewoonweg Ziggylicious.

• 23 December 2009 - 20:20

De 3 Van De Kloes:

Beste papa, mama en niet te vergeten Ziggy. Even tijd gevonden om jullie weblog te lezen en wederom te genieten van al het moois dat het aanstaande ouderschap met zich meebrengt. We spreken nu al een klein beetje uit ervaring dat alles goed komt vooral wanneer je je eigen stekkie kunt binnenwandelen. Liefs van ons drietjes en een dikke kus van Walson die nu lekker in dromenland is aangekomen. Geniet en laat alles maar rustig op je afkomen.

Christel, Henry en Walson.

• 23 December 2009 - 20:46

Theo En Birgitta:

Hallo, wat is het toch een schatje en wat doet hij lekker zijn eigen zin. Heerlijk.
    Geniet er lekker van met zijn drietjes, en tot gauw in nederland de groetjes