De eerste dag - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu De eerste dag - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Ziggy Huberts - WaarBenJij.nu

De eerste dag

Door: Marina & Rob

Blijf op de hoogte en volg Ziggy

21 December 2009 | Haïti, Port-au-Prince

Nadat we ongeveer 10 uur gelapen hadden,zijn we fris en monter opgestaan.
Ziggy sliep als een roos.Alleen af en toe wat snurk geluiden hoorden we vanuit z'n bedje.So far so good. Onder was Loiss al bezig met het ontbijt klaar te maken. Zij runt samen met haar man Brad het guesthouse waarin we de komende dagen verbrengen.
Omdat het zondag is kregen we pancakes als ontbijt,yummie.
Het is fijn om bij mensen te verblijven die met hun beste bedoelingen dingen voor je regelen en je een goed gevoel geven de eerste paar dagen.Want laten we eerlijk wezen voor zowel Marina als mij is het toch zelf ervaren wat er zoal allemaal op je afkomt. Maar enfin...
Loiss kan de Creoolse taal een beetje verstaan, dus als Ziggy aan het brabbelen is en het is ons niet direct duidelijk, dan is zij onze steun en toeverlaat.Oke,Old Mc Donald had a farm kunnen we nog wel meezingen als Ziggy deze overbekende evergreen weer eens inzet, maar veel verder komen we niet echt.
Voor ons is het ook een absolute cultuur shock als je bedenkt dat op nog geen anderhalf uurtje vliegen 's werelds grootste consumptie maatschappij ligt en hier de mensen maar moeten zien te overleven.
Toch is er altijd weer de vrolijkheid die de kop opsteekt. Omdat veel Haitianen 's zondags naar de kerk gaan zien zagen ze er allemaal mooi en op hun paasbest uit. De vrouwen met mooie hoedjes op hun hoofden,en de mannen een stijlvol pak.
Nadat we Loiss en Bradd onze ontbijt gewoontes lieten proeven [Marina had hagelslag en ontbijtkoek meegenomen]gingen we naar het balkon,en begon Ziggy met al z'n spullen wat hij de afgelopen jaar had gekregen op en neer te sjouwen.
Hij vond het maar wat prachtig vooral de verjaardagskaarten met geluiden erin te laten horen. Vooral de kaart met Gangster-rap die hij ooit van rob en Janine kreeg is zijn favouriet. Het houdt de stemming er in ieder geval prima in.
Met de lunch zijn we met z'n allen naar het mainhouse gegaan,om daar met samen met alle vrijwilliggers en Dixie en haar man te eten.Het eten aldaar is in een woord fantastisch. Het keuken personeel is heel attentvol voor iedereen en het is leuk om met mensen te praten die hier al een hele poos verblijven.
Het eten is trouwens verrukkelijk en Ziggy eet gewoon met de pot mee en het is wel grappig hem daar tussen 15 volwassenen aan tafel te zien smekken.

Terug naar het guesthouse hebben we Ziggy naar bed gebracht,want het duracel batterijtje dreigde toch een beetje leeg te geraken van zo vele indrukken.
Zelf hebben we ook even een tukkie gedaan!
Na het eten, weer de verjaardagskaarten tevoorschijn getoverd en toen konden we al snel weer aan tafel.
Deze keer had Louis gekookt en speciaal voor ons appelkoekjes gebakken. Overheerlijk!
Na het eten doemelde onze kleine kabouter al een beetje in en omdat we maandagochtend vroeg op moeten zijn we gelijk met hem naar bed gegaan.

In plaats van een huilbui kregen we een prachtig 1 uur lang durende serenade te horen van een aaneenschakeling van diverse liedjes.
Onze vrolijke man zingt er wat op los. Toen we aangaven dat hij stil moest zijn, bedacht hij weer een nieuw liedje en dat ging uiteindelijk zo'n uurtje door.

Hij is zo relaxed en laat alles zo over zich heen komen. Hij geeft wel aan wanneer hij iets niet vertrouwt maar vertrouwt ons helemaal wanneer wij aangeven dat alles goed is.
Wij zijn zo verbaasd over zijn dappere houding dat we het eigenlijk nauwelijks kunnen geloven.

Mr. Easy doet zijn naam eer aan.

Groetjes en tot morgen!

Ennuh: de groeten van Bas aan alle Hollandse vrienden: een super opgewekte levenslustige Vut-ter uit Vlaardingen die hier 6 weken met zijn eigen geld en tijd meehelpt met klussen bij GLA! Echt super wat hij hier doet!

Wordt vervolgt.....

• 21 December 2009 - 15:05

Maud:

Begin maar vas te oefene met de Vastelaoves-leedjes....want det is t zoe!

Dieke knuffel veur dae kleine dappere kabouter!

• 21 December 2009 - 15:08

De Hissinkjes:

Easy life hoort gewoon bij die temperaturen. Het mannetje heeft zich dat goed bekeken. Nog even genieten en dan snel terug naar Nederland.

de Hissinkjes

• 21 December 2009 - 15:15

Anita Geuze:

Wauw,heerlijk mannetje en och gebarentaal doet wonderen,jullie komen er wel!!

gr rinus,anita,mathijs,meike,judith en peterson geuze

• 21 December 2009 - 15:37

Dorine En Familie:

Heerlijk om te lezen dat jullie dezelfde relaxedheid ervaren als wij daar bij Brad en Lois en met Ziggy. Dank voor het bericht van Bas: we missen hem!

Morgen vroeg op voor het visum neem ik aan. Met een beetje mazzel ritselt Watson dat hij met je mee naar binnen kan en is het zo gepiept!

Veel groeten voor iedereen daar.

• 21 December 2009 - 16:30

Mar, Don & Kids:

Hey.....dat klinkt heel goed daar bij jullie!!
    Super hoe muzikale Ziggyman het doet!!

Veel liefs

• 21 December 2009 - 17:53

De Snotjes Oet Aelse:

Hey snotje,

om maar bij ons kooswoordje voor elkaar te blijven. Opeens is dat kooswoordje écht toepasselijk geworden want we komen niet uitgesnotterd met die prachtige verhalen van onze snotjes oet Keppel!
    snotterdesnot!

• 21 December 2009 - 18:09

Jeanne,Ron & Dilini:

Nou zo te lezen kunnen jullie hem straks meteen inschrijven bij Idols.
    Geweldig dat hij zich zelf in slaap huils.
    Fijn dat hij zo ontspannen is.

Liefs de Siesterwietjes

• 21 December 2009 - 18:14

Guus En Anna:

Hey paps en mams,

Eindelijk de kleine man in jullie armen. Geweldig om te zien en leuk om te lezen!! Geniet van alles daar... en tot in Kepèl!!

Grtzz, Guus en Anna

• 21 December 2009 - 18:26

Wiel EnGerda:

Lieve Rob en Marina
    Ziggy
    Met mij gaat het goed bij opa oma Huberts
    Groetjes Plil

• 21 December 2009 - 19:28

Geke:

Ha, ha, nou dat is toch onverwachts zo'n serenade! Nou, elke avond weer, toch?

Nog heel veel plezier en een goede reis terug (naar de sneeuw!).

Groetjes, Geke

• 21 December 2009 - 19:31

MC2 & G.G.:

Heerlijk toch dat Ziggy zo vrolijk en relaxed is. Ook wij vonden het eten echt heerlijk in het mainhouse. Je leeft er echt van maaltijd naar maaltijd. Geven jullie iedereen een knuffel van ons?! en geniet van alle indrukken daar, voor je het weet is het weer voorbij en lijkt het net een droom.

Mireille en de mannen.

• 21 December 2009 - 19:45

Marcel, Tiny, Jopie:

Sjoën um te leze det ut zon vroluk jonk is dea veul liedjes zingt!
    Geweldig, ken mesjien same mit jopie bey ut kerkkoor.

Liefs van de loë

• 21 December 2009 - 19:47

Marcel:

Hoi happyfamiliy,
    Allereerst gefeliciteerd met jullie kereltje !!
    Wat een geluk zeg, helemaal geweldig om de familie Huberts zo te zien stralen.
    Jullie eerste stappen in papa- en mamaland verlopen voortvarend.
    Geniet er van, maar als ik jullie zo zie dan zal dat geen probleem worden …..

Groetjes Angelique, Marcel en Kim

• 21 December 2009 - 20:39

Roger En Monique:

Hé easy en relaxed. Kennen we dat niet van een stel uit Panningen. Wat een mega match.
    Ik heb Rob wel nog niet horen zingen, maar dat komt zeker nog wel.
    We laten ons verrassen.

Stay cool there!

Roger en Monique

• 21 December 2009 - 20:42

Marjo En Marco:

Hallo Rob, Marina en Ziggy

Prachtig om jullie verhalen te lezen en te volgen, maar vooral dat het goed gaat en jullie het al heel gezellig hebben samen. Zeker toen ik las van de zang qualiteiten van Ziggy, prachtig.
    Veel plezier daar nog en tot snel.
    Marjo en Marco

• 22 December 2009 - 14:44

Marga:

Kei leuk om te lezen hoe het jullie vergaat. Geweldig dat Ziggy jullie de ene serenade na de andere geeft, geniet er maar van.

Groetjes Marga, Theo en Mergeline