de eerste schop vastgehouden
Door: Rob
Blijf op de hoogte en volg Ziggy
24 Januari 2008 | Indonesië, Banda Atjeh
betekend in het Indonesies.
Dan maar zonder en over naar de orde van de dag.
Woensdagmorgen begonnen op het hoofdkantoor om een plan te maken voor de "blockrenovations".
We gaan kijken of er visueel lekken zijn,en kijken of de watermeters werken.
De tekeningen die bijelkaar hebben gezocht hebben we naast elkaar gelegd,en hebben een plan uitgestippeld om te kunnen beginnen.
We besluiten maar om naar de wijken heen te rijden en met eigen ogen te kijken.
We beginnen in een block dat gesusidieerd is door de Chineseregering en is bedoeld voor de mensen wiens huis door de tsunami verwoest is geworden.
Prachtige wijk,mooie tuintjes,lachende mensen,stralend zonnetje,maar geen druppel water uit de kraan. Niks, nada ,nichts, nothing,niks.
En dat al vanaf het begin.
Schijnbaar maken ze zich daar niet zo sappig over,dat doen wij wel,toch?
Groot probleem ga maar eens zoeken tussen de palmbomen.
Het volgende project ligt er schuin tegenover,ongeveer 300 meter er vandaan.
Dit valt opzich nog wel mee.Alleen de watermeters werken niet echt mee.
Schijnbaar betaald maar slecht 20 procent van de klanten van PDAM zijn rekening.
Dit is dus een groot probleem.Er moet meer geld eruit gehaald worden.
Laat in de middag nog een gesprek gehad met meneer Iman spreek uit Imaaooooooaan, van SAB-SAS over hoe wij er over denken, waar we tegen aan zijn gelopen enz.
Hij is het ook met ons eens dat we eerst meer druk op de hoofdleiding moeten krijgen,en dan alles stap voor stap.
Ook hij geeft de voorkeur dat de nieuwe blokken als eerst gedaan worden.
Ja beste mensen, morgen weer een nieuwe aflevering "AUS DIE REIHE" WO BIST DU.
Gegroet.
24 Januari 2008 - 15:10
Jan Kragt:
Hoi Rob en Qrien,
alles goed in Badah Aceh? Leuk om te lezen dat alles redelijk goed is gegaan tot nu toe. Ben blij dat jullie daar goed werk kunnen doen. Inmiddels van DHL begrepen dat waarschijnlijk morgen de inklaring van de zending materialen plaatsvindt. Maar ja, je weet maar nooit hè met de autoriteiten daar. Misschien dat een paar Rupiah kan helpen (haha).
Hier hebben we al een bericht op intranet gezet over jullie onderneming en komt er eind februari een stukje in de m3. Wees maar blij dat je daar bent, want hier is het maar koud en regenachtig.
Jongens, heel veel succes verder en alvast een prettig weekend.
Jan
24 Januari 2008 - 19:23
Pap En Mam Huberts:
Hallo Rob
Onder het werk mag ergeen blikje bierover de computer vallen maar als er geen water is moet dat mischien wel
groetjes -
25 Januari 2008 - 13:51
Puck:
ha ik miss dich heul erg
fay en pfyll en marina missen jou ook
xxxxxx puck je nichtje -
25 Januari 2008 - 14:52
Wim:
Misschien een tip: 5 personen werken en 1
toekijken i.p.v. 1 werken en 5 man kijken.
Verder alles OK
groetjes Wim